acum 10 luni

Întrebări și răspunsuri »

Caut veterinar specializat pe diagnosticarea și tratarea ulcerului cornean (complicație a infecției cu Herpes virusul felin -rinotraheită)la pisici mici

Vă rog să îmi recomandați un veterinar de vocație, cu prețuri decente, nu din cei interesați de câștigul financiar. Într-o săptămână jumătate am fost la 3 și aș mai face față financiar.
Caut acest veterinar pentru un pisoi de cca. 3 săptămâni jumătate, diagnosticată cu rinotraheita. Ulcerul cornean a fost făcut ca urmare a unei complicații de la rinotraheită (din câte am înțeles). Pisoiul este orfan, a fost găsit pe data de 25 iulie în mijlocul unei șosele, pe când avea cca 2 săptămâni de viață. Ca urmare este hrănit cu biberonul.
Din data de 25 iulie a urmat următorul tratament: 6 zile picături cu gentamicină (special pentru pisici) x2/zi, apoi tratament cu ciprofloxacin (pentru oameni) prescris pentru 7 zile,(o dată pe zi 2 picături) și unguent cu vitamina A (Vitapos) o dată pe zi (seara).
Ochiul a avoluat bine pe Gentamicină: de la cornee cu aspect opac și țesut gros, neomogen, cu secretii oculare lipicioase, la o cornee mai mai omogenă, oacitatea mai redusă, însă fără posibilitatea de a se vedea clar pupila.
De la tratamentul cu Ciprofloxacin și Vitapos nu am mai sesizat o evoluție.
Doresc să fac pentru acest pisicuț și deparazitarea internă, însă am găsit informații contradictorii privind vârsta de la care se poate face acest tratament.
Menționez că nu am mai avut animale și nici nu doresc în mod deosebit, însă vreau să ajut acest suflețel să-ți urmeze destinul.
Mulțumesc!

Un raspuns

Dr Ionascu – facultatea de medicina veterinara- 100 lei consultatia
Pt pisoii strazii practica preturi decente la tratament