acum 6 ani

Întrebări și răspunsuri »

Pisicul meu musca……

il am de pe strada si are in jur de 2 luni. nu prea sta la mangaiat , ne jucam intruna dar musca…. . nu stiu daca este normal daar mie mi se pare ca face cam des pipi, cam 5-6 ori pe zi. culeg dim litiera de fiecare data cate un bot de pamant cam de marimea unui ou de rata, este normal. cacuta cam de 2 ori pe zi. nu este vaccinat doar deparazitat intern acum aprox 3 sapt. va rog un sfat, nu vreau sa il dau imi este asa drag dar musca de fiecare data il iau in brate.

2 raspunsuri

Eu am crescut foarte multe pisici,iti pot spune din experienta ca se comporta asa pentru a fost agresat si este inca speriat. Probabil nu il detii de mult timp…vei vedea,daca il vei mai pastra,ca in timp,cu rabdare si afectiune din partea ta,isi va reveni.Insa important : detinatorul animalului (sau cei din jur)nu trebuie sa fie o persoana nervoasa,stresata sau sa-i fie teama de el(se stie ca pisicile preiau emotiile stapanilor,ale oamenilor cu care iau contact in general,pe termen lung). Trebuie sa.l abordezi cu incredere si iubire,fara teama ! Sa simta ca ai incredere in el ! Ptr.probl.medicale,ar fi bun un consult la medic.Bafta !

E foarte adevarat ca poate a fost agresat, sau poate nu primeste un “raspuns” din care sa inteleaga ca nu i se accepta muscaturile ( de ex nu trebuie lasat degetul pe care-l musca inert, de teama sa nu agresam in plus pisica) dar tot din experienta pot sa spun ca si animalele, ca si oamenii, au “caracterul” lor specific si unele sunt mai agresive de felul lor. Ma deranjeaza cand vad aceleasi raspunsuri “stas” in loc sa i se prezinte omului realitatea – nu toate pisicile sunt blande, unele sunt agresive de felul lor si nimic nu le va schimba (poate doar varsta, dar vorbim de ani aici). Daca un pui de pisica nu isi schimba comportamentul agresiv in cateva saptamani, timp in care e tratat cu dragoste, blandete dar si fermitate, inseamna ca are un fel de-a fi mai agresiv si asa va ramane.