acum 8 ani

Întrebări și răspunsuri »

De ce pisica a devenit foarte agresiva si pradatoare?BRUSC!

Buna ziua!Am gasit in mijlocul strazii doi pisoi fata si baiat.Pe baietel l-am dat spre adoptie insa pe fetita am pastrat-o eu.Toate bune si frumoase pana cand pisicuta din joaca a dat-o in agresivitate.Nu pot merge prin casa pentru ca se repede sa imi zgarie picioarele.Incerc sa o ridic de jos,ea ma musca si ma zgarie.Cand s-a enervat mama pe ea si mi-a zis sa o duc din camera,cand am ridicat-o de jos a inceput sa dea sa ma zgarie dar nu am lasat-o si in acel moment m-a scuipat(stiti voi sensul de “a scuipa” la pisici) atat de agresiv de parca era o pisica salbatica ca la gradina zoologica.Si nu pot intelege de ce a devenit atat de agresiva.Pana acum se juca doar,alerga dupa ghemotoace de hartie,si deastea.Insa acum este foarte foarte obraznica.Nu pot misca nici un lucru fara ca ea sa se repeada sa zgarie sau sa prinda.Va rog sa ma ajutati ca altfel voi fi nevoita sa o dau.

3 raspunsuri

Buna! Eu stiu ca pisicile devin “morocanoase” cand au dureri. Asa se poarta spre exemplu pisica mea, ma maraie. Acum fiecare pisica va avea alta reactie dar de obicei devin mai obraznice. Daca nu are nimic, inseamna ca este deranjata la culme de ceva. V-ati schimbat parfumul, detergentul cu care spalati prin casa cumva?

Astfel de simptome le-a avut si pisica unei prietene , avea undeva la un an si ceva …………a dus-o la doctor , medicul ia spus ca este din cauza durerii , ia dat cand intra in calduri pastile , si pisica a facut chisturi , si o durea . Dupa ce a sterilizat-o a devenit o pisica normala

Si eu am crezut ca ar putea avea dureri si de aceea este asa agresiva.Cat despre parfum sau detergent,nu le-am schimbat.Este prea mica sa intre in calduri,nu are nici 2 luni.Solutia aparent cea mai buna ar fi sterilizarea.Mi s-a mai spus ca pisica fiind maidaneza,de la o varsta isi dezvolta caracterele de vanatoare cu care sunt inzestrate toate pisicile de strada,pandind orice obiect care misca.Multumesc pentru sfaturi insa astept mai multe idei!