12 Aug 2010

Se pot castra gratuit si pisicile comunitare?

Daca da, unde anume si cit de sterile si sigure sint conditiile? Intreb asta pentru ca sint si fetite printre pisicile pentru care intreb, nu doar motanei, la care operatia e ceva mai simpla. Nu-mi permit sa platesc operatiile pentru ele si nici un ulterior tratament, in caz ca apare vreo infectie. Le iubesc foarte mult si le-am primit si in casa, dar e foarte scump un sac de nisip si nu ma pricep sa le dresez sa faca la WC. 🙂 Le-am facut carnet de sanatate si primele vaccinari doar la 2 insa nu mi-am mai permis sa continui vaccinarea. Acum sint 6 – 4 motanei si 2 fetite. Abia reusesc sa le dau de mincare la toti. Multumesc
2 raspunsuri

Sunt diferite campanii de sterilizare.Depinde in ce oras stati.
In Cluj-Napoca se fac sterilizari gratuite la facultatea de Medicina Veterinara.
Conditiile, depinde de fondurile care le are fiecare.Riscurile cele mai mari sunt post operator si mai ales la femele.Trebuie urmarite sa nu umble la rana,avand obiceiul sa-si scoata firele,iar 2-3 zile sa nu sara sau sa faca miscari bruste.Puteti cumpara de la o farmacie tablete cu antibiotic si sa le dati 3 zile dupa operatie.In mod normal dupa operatie li se da si un antibiotic.
Cel mai indicat ar fi sa le sterilizati, pentru a le scuti de probleme mai tarziu.
Cat despre nisip, puteti incerca sa le puneti ziare in ladita.

In Bucuresti, momentan se desfasoara o campanie pentru sterilizarea gratuita a cainilor si pisicilor comunitare. Daca intri aici:

http://www.4animals.ro/sterilizari.html

vei gasi informatii despre clinicile veterinare unde pot fi sterilizate si pisicute.
Din pacate, din lipsa de fonduri, au mai ramas doar cateva clinici unde insa se mai efectueza sterilizari gratuite.

Bafta!Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.