5 Sep 2010

Se poate si la noi?
De multe ori ma gandesc daca se va schimba ceva in tara asta. Daca se va imbunatati atitudinea oamenilor fata de animale… din ce vad la televizor, in ziare, in viata de zi cu zi, imi pierd orice speranta. Cu totii asteptam ca lucrurile sa se rezolve de la sine, fara a depune nici cel mai mic efort. Ne declaram iubitori, insa nu facem nimic. Motivele sunt multiple: lipsa de timp, resurse financiare, lipsa unui sprijin…si in ultima instanta…comoditatea si lasitatea. Ne desconsideram pe noi insine, si ne autocompatimim cu gandirea….”sunt doar un simplu om, nu pot face prea multe”
Exista insa si oameni care, de unii singuri, au reusit sa faca ceea ce si-au propus. In SUA exista un sanctuar Caboodle Ranch, care adaposteste peste 100 de pisici fara stapan. Acest sanctuar apartine unui singur om, unui om obisnuit in varsta de peste 50 ani, care a reusit din 2003 si pana in prezent sa ajute zeci de pisici. Hrana si medicamentele sunt platite din buzunarul propriu, iar acest individ a reusit sa infiinteze adapostul prin propriile resurse. A intampinat si greutati, a primit si sponsorizari, dar intr-un final majoritatea muncii a facut-o sigur. Este un adevarat exemplu pentru cei ce vor sa faca un lucru bun…si durabil pentru animale.
Ce-i drept, acest lucru se intampla intr-o tara civilizata si dezvoltata, insa si la noi se poate, ne trebuie doar curajul si determinarea. Insa cel mai mult conteaza mentalitatea atat a noastra, a iubitorilor de animale, cat si a celor din jur, ce pot fi schimbati, cu greu, dar pot fi. Insa inainte de asta, noi iubitorii de animale trebuie sa adoptam atitudinea corecta, atat fata de noi insine cat si fata de ceilalti (restul lumii, cei ce nu iubesc animalele), insa in mod special fata de propriul nostru grup…Sursa: Adoptiipisici.ro

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.