13 Dec 2009

Revelion pentru animalele de companie!

Un spital veterinar din Iasi ofera gazduire pentru caini si pisici

Un spital veterinar din Iasi ofera gazduire pentru caini si pisici

Un spital veterinar din Iasi ofera gazduire pentru caini si pisici in perioada sarbatorilor
Animalele de companie nu mai constituie o povara pentru iesenii care vor sa plece din localitate in perioada sarbatorilor. si practica discounturi pentru perioade mai mari de 10 zile.

Avalansa de solicitari
Iesenii au posibilitatea sa-si lase animalele de companie in siguranta in cazul in care si-au programat petrecerea sarbatorilor in afara Iasului. Spitalul Salvanim, infiintat de medicul veterinar Edmond Stecyk ofera gazduire, contra-cost, pentru caini si pisici. “Tariful e de 50 de lei pentru caini si 30 de lei pentru pisici pentru fiecare zi de cazare. Cei care lasa la noi animalele pentru o perioada mai mare de 10 zile primesc o reducere de 10%”, spune Edmond Stecyk. Oferta nu a fost facuta special pentru sarbatori, dar veterinarul iesean se asteapta la o avalansa de solicitari in perioada urmatoare.

Doar peste 6 luni

Capacitatea de cazare a spitalului este de 20 de caini si 10 pisici, iar pentru a fi primite in clinica animalele trebuie sa fie vaccinate si deparazitate. Proprietarul spitalului afirma ca animalele sunt tratate similar copiilor de gradinita. “Noi consideram ca la varsta de 6 luni un caine sau o pisica ajunge aproape de maturitate si are toate vaccinurile facute. De aceea, nu primim pui, ci doar animale care au mai mult de 6 luni”  spune Edmond Stecyk.

Plimbare zilnica
Animalele sunt cazate in incinta spitalului, in cateva zeci de custi speciale. In schimbul taxei percepute de la stapani, cainii si pisicile primesc hrana speciala, iar cainii sunt scosi zilnic la plimbare, in curtea interioara a spitalului. “Animalele sunt bine ingrijite si sigur sunt in siguranta la noi. Problemele de sanatate sau de alta natura sunt exluse. Animalele nici nu intra in contact direct, pentru a aparea conflicte”, sustine Stecyk. Cainii si pisicile lasate in grija veterinarilor pot fi cazate atat in padocuri amplasate in incinta cladirii, cat si in padocuri exterioare.

SI coafura

Pensiunea este aproape plina in permanenta si, pentru ca sunt primite peste noapte chiar si animalele bolnave, hrana si tratamentul oferite animalelor cazate  difera in functie de rasa, varsta si posibilele afectiuni. Dar, pentru ca sarbatorile impun si tinuta, nu doar hrana, animalele lasate in ingrijirea specialistilor clinicii pot sa beneficieze si de toaletare. Iesenii cu dare de mana pot opta ca, la intoarcerea din concediu sa gaseasca pisica sau catelul imbaiatI, tunsi si periati. De asemenea, clinica ofera, tot contra-cost, detartraj si curatarea rapida a dintilor.Sursa: 7est

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.