Trimite unui prieten Trimite unui prieten

Rase de pisici

0829895d99c3d120

 

Rasa Abisinianaproduct_thumb

Abisiniana, posibila descendenta a pisicilor venerate de egiptenii antici, este o pisica viu colorata, binecunoscuta pentru energia si modelul pestrit frapant. Abisiniana a devenit populara in randurile iubitorilor de feline domestice carora le plac pisicile active si jucause. Viata alaturi de o abisiniana nu este niciodata plictisitoare.

     Chiar daca radacinile acestei rase se gasesc in Etiopia de astazi, originea pisicii este engleza.Ea este rezultatul incrucisarilor dintre un mascul Zula, provenit din Etiopia si Europeana gri-inchis.Este o rasa care a fost recunoscuta oficial din anul 1926, dupa care s-a perfectionat in mod continuu pana la forma intalnita astazi.

 

Insusiri morfologice. Rasa de pisica Abisiniana este una cu o armonie aproape perfecta, se caracterizeaza printr-un cap usor triunghiular, relativ lung si delicat.Nasul are o dezvoltare armonioasa, de culoare inchisa si prevazut cu o bordura subtire si neagra.

 

Ochii Abinisienelor sunt mari, expresivi, bine deschisi, in forma de migdala si inconjurati de un chenar negru.Culoarea ochilor poate fi verde, chihlimbar sau alunie.unii crescatori pasionati ai acestei rase afirma ca indubitabil, culoarea ochilor se schimba dupa dispozitia pisicii si starea sa de sanatate.

 

Urechile au o dezvoltare mijlocie, departate la baza si ridicate intr-o pozitie tipica, parca pentru a sesiza un eventual zgomot.Varful urechilor este usor rotunjit si uneori se intalneste la varful lor o tufa de mici peri, asemanator cu cei prezenti la ras.

 untitledrh

Gatul este bine dezvoltat, proportional si armonios, cu miscari elegante, ca de altfel ale intregului corp.

Trunchiul este de talie mijlocie, lung si subtire, suplu si foarte bine proportionat, ancorat pe membre lungi si fine, dar ferme.Coada este lunga si de forma rotunda, ce se subtiaza spre extremitatea libera.Ea, ca de altfel intregul corp, este acoperita de un par des, ce imbraca foarte strans aceasta regiune.

 

Abisiana tipica, este denumita „iepure”a avand in vedere culoarea sa si mai ales pigmentatia parului sub forma a 2-3 benzi inchise.Firele de par astfel colorate sunt distribuite pe toata suprafata corpului, fara a forma pete sau desene, dar pe regiunile inferioare au o culoare mai deschisa, ceea ce face ca roba sa fie de un brun spre roscat-inchis, asemanatoare iepurelui, de unde si denumirea.

Dupa culoarea principala a robei se disting mai multe varietati de Abisiana, dintre care 8 sunt deja recunoscute oficial.

 

Caracter si comportament. Aspectul pisicilor Abisiniene, indiferent daca sunt in repaus sau miscare, este foarte seducator. Pisica vioaie, , foarte dezghetata si de o inteligenta remarcabila faca dovada in acelasi timp a unei mari prudente fata de un obiect sau o persoana necunoscuta.

 

Este un foarte bun companion, bland si afectuos, foarte atasat de stapan, caruia i se daruieste in totalitate, cu conditia de reciprocitate, altfel devine trista si uneori paraseste locuinta neprimitoare.

 

Se vor evita perioadele lungi de timp in care pisica ramane singura, deoarece nu accepta singuratatea, dar in acelasi timp, nu este fericita nici cand mai exista mai multe pisici in aceeasi casa.

 

Foarte jucausa, chiar la o varsta mai inaintata, se supune total stapanului, fara insa a accepta ridicarea tonalitatii vocii sau folosirea metodelor de constrangere inadecvate. Daca este tachinata cu insistenta, prefera sa paraseasca locul decat sa riposteze sau sa-si manifeste atitudinea sa rea.

 

Aceasta pisica are nevoie de spatiu pentru miscare, iar daca este crescuta intr-un apartament, este indicat sa-i oferim posibilitatea de a circula fara restrictie dintr-o camera intr-alta.

 49832207568ce

Deoarece ii place sa contemple totul de la inaltime, sa nu ne miram daca o vom vedea pe dulap, iar daca beneficiem si de gradina, atunci va fi extrem de fericita sa poata sa se catere prin copaci si sa sara cu o mare dexteritate si suplete de pe o creanga pe alta.

 

Putin mofturoasa se multumeste cu aproape toate componentele alimentare ale ratiei omului, dar le prefera totusi pe cele proaspete sau conservate de origine animala.

 

Varietati. Din numeroase varietati ale rasei Abinisiene, putem enumera cateva care sunt mai importante si mai raspandite si anume: Abisiniana albastra, Abinisiana bej, la care se mai pot adauga cele ciocolatii, galbene, aurii, agutty etc.

 

Rasa Albastru de Rusia

s

ORIGINE.

 

Aceasta rasa, dupa unii autori, are la baza vechea pisica Arhanghelsk, care a fost imperecheata cu Siameza albastra si dupa o selectie riguroasa s-a reusit sa se obtina o populatie consolidata genetic, care a fost standardizata in anul 1965.

Dupa alti autori, Albastrul de Rusia este rezultatul aclimatizarii pisicii albastre de la tarmurile Mediteranei, dusa de soldatii rusi in nordul Rusiei, unde apoi s-a inmultit pana dupa al doilea razboi mondial, cand crescatorii englezi si scandinavi au creat forma actuala a acestei rase prin incrucisari multiple si o selectie foarte riguroasa.

INSUSIRI MORFOLOGICE.untitled

 

Rasa se talie mijlocie cu par scurt, se caracterizeaza printr-un cap de forma dreptunghiulara, lung si relativ plat, cu fruntea larga si linia fronto-nazala dreapta, ce formeaza un unghi evident.Urechile bine departate intre ele sunt largi la baza si usor ascutite spre partea libera.Ele sunt transparente, fine si acoperite de peri fini si desi.Ochii sunt mari, deschisi, expresivi, in forma de migdala, de culoare ce merge de la verde sticlos pana la verde-smarald.Gatul este potrivit de dezvoltat si bine legat de cap si trunchi.
Trunchiul longilin, bine dezvoltat, armonios, acoperit de o musculatura compacta, este sprijinit pe membre lungi si puternice, ce se termina cu gheare tari si ascutite.
Coada este lunga, dreapta, neteda, si se subtiaza spre partea terminala.
Corpul este acoperit de un par scurt, des, fin, si usor ridicat fata de trunchi, caracteristic de altfel rasei.
Culoarea robei este de un albastru-gri, cu reflexe argintii, evidentiate mai ales in miscarea animalului.

CARACTER SI COMPORTAMENT.

 

Este una dintre cele mai potrivite pisici pentru cresterea in spatii reduse, datorita calitatilor deosebite pe care le are.Albastrul de Rusia este un animal linistit, calm, curat si deosebit de afectuos, traind in acord total cu stapanul sau.Pisica foarte inteligenta, ghiceste din privirile stapanului daca poate sau nu sa intrepinda o anumita actiune.
Foarte jucausa in tinerete, odata cu inaintarea in varsta, devine mai linistita, ocupandu-se mai mult de toaleta zilnica.Este un bun companion nu numai pentru membrii familiei, ci si pentru alte animale, cu care accepta sa-si imparta timpul si preocuparile.Apreciaza in mod deosebit compania omului, dar evita copiii prea zgomotosi, sau pe cei care au un comportament mai brutal.
Animal deosebit de rezistent la temperaturi scazute, prefera totusi sa stea in apropierea unei surse de caldura.Putin pretentioasa la hrana, raspunde insa foarte bine la o alimentatie variata, ce se repercuteaza evident asupra exteriorului animalului.

VARIETATI.

 

Nu sunt admise in afara standardului alte nuante de culoare sau alte insusiri morfologice.

Rasa Americana Short-Hair

adfg

Originea.  Pisica Americana Short-Hair sau Americana cu par scurt descinde din pisicile europene ce au fost aduse in Lumea Noua de emigranti, dupa cucerirea pamantului „sfant”, si selectionata in noile conditii pana la obtinerea formei actuale.

 

Insusiri morfologice. Americana Short-Hair seamana la prima vedere destul de mult cu stramosul sau de care se deosebeste in primul rand prin formatul ceva mai robust.

american-shorthair_2_tn

Rasa se caracterizeaza printr-un cap triunghiular proportionat dezvoltat, destul de larg, cu urechile bine departate si varfurile rotunjite.inaltimea lor este egala cu latimea la baza.Ochii bine dezvoltati, mari si expresivi, au culoarea in armonie cu cea a robei.

 

Corpul, de talie mijlocie, este bine imbracat in musculatura, sprijinit pe membre relativ lungi, dar robuste.Pieptul este larg, bine imbracat in muschi, iar gatul potrivit de lung si bine prins.Coada, un pic lunga, se subtiaza de la baza spre varf.Parul ce acopera corpul este scurt, stufos si des, cu finete mijlocie, dar lucios si usor departat de corp.Culorile sunt numeroase si dintre acestea putem aminti: alb, negru, gri-albastrui, crem, roscat, tabby, cameo etc.

876224l-202x0-w-83b8a28a

 

Caracter si comportament. Rasa Short-Hair se caracterizeaza prin acelasi temperament si aceleasi insusiri ca si cele intalnite la pisica europeana.Foarte inteligenta si atasata de om, ea solicita mai multa miscare, pe care trebuie sa i-o acordam.

 

Rezistenta si putin pretentioasa, se acomodeaza foarte usor la conditiile pe care i le oferim, dar in acelasi timp, trebuie sa-i respectam si noi independenta, de care uneori are nevoie.

 untitledjjjj

Daca o intretinem in spatii reduse, este bine sa-i oferim posibilitatea de a iesi afara, deoarece in caz contrar se razbuna si la prima sansa de a evada, pleaca, si uneori nici nu mai revine, decat dupa o perioada lunga de timp.

 

Varietati.  La fel ca si pisicile europene, intalnim numeroase varietati, care se deosebesc mai ales prin colorit si mai putin prin alte insusiri morfologice.In functie de culoare, putem intalni pisici uni, bi- sau tricolore, cu diferite desene, baltaturi sau pete.

 

Rasa Americana Wire-Hair

pisici

tte

Origine.  Pisicile cu parul aspru au aparut in mai multe tari ale lumii,  dar prea putini crescatori s-au ocupat de selectia si ameliorarea lor.

In anul 1966, in statul New York a luat nastere Wire hair, pe care o intalnim astazi, ca urmare a unei mutante a pisicii americane cu par scurt.

 

Insusiri morfologice. Se diferentiaza fata de rasa de baza, in primul rand prin parul sau aspru si sarmos de la nivelul corpului.Sub raport morfologic, se caracterizeaza printr-un cap relativ rotund, cu obrajii convecsi si nasul usor proeminent.Urechile sunt de dimensiuni mici si usor ascutite.Ochii bine departati, sunt foarte stralucitori si in acord cu tonalitatea robei.

 

 

Corpul, de talie mijlocie, usor robust, este bine imbracat in musculatura si solid.Armonios si echilibrat, este sprijinit de membrele relativ solide si puternice, cu musculatura ferma si gheare foarte tari.La aceasta rasa, masculii sunt mai bine dezvoltati comparativ cu femelele, astfel ca se pot cu usurinta diferentia.

 

Coada este destul de lunga si se subtiaza spre partea libera.Parul ce acopera intregul corp este buclat, de lungime medie, elastic si departat de corp, dans aspectul unui animal abia iesit de la coafor.In regiunea capului, pe spinare si flancuri, parul este mai aspru si mai ondulat comparativ cu restul corpului.

 

Standardul acorda cea mai mare importanta, la aceasta rasa, calitatii parului si mai putin celorlalte insusiri.Culorile admise pentru aceasta rasa americana cu par aspru sunt identice cu cele pe care le intalnim la pisica americana cu par scurt.

 

Caracter si comportament. O pisica foarte agreabila, ce se caracterizeaza printr-o curiozitate iesita din comun, cautand permanent prin toate incaperile si colturile casei eventuale noutati.Stie foarte bine sa se faca respectata de toate animalele care o inconjoara, fiind in acest sens deosebit de curajoasa.Se ataseaza foarte tare de stapanul sau, dar nu refuza nici compania celorlalte persoane din casa.

 

Rezistenta si putin pretentioasa, se adapteaza foarte bine la viata din apartament, dar nu refuza iesirea in aer liber, ori de cate ori are ocazia.

Pentru ca parul sa ramana mereu buclat, se impune ca stapanul sa-i acorde frecvent cateva minute pentru pieptanat si periat, ceea ce va mentine animalul in conditie.

 

Varietati.  Si la aceasta rasa exista mai multe varietati, diferentiate prin culoare, dar si prin lungimea si gradul de ondulare al parului.

Rasa Angora Turceasca

Caracteristici generale ale pisicii Angora Turceasca: yyyy

 Una dintre cele mai afectuoase si pline de viata pisici dintre toate rasele de pisici, superba si rara Angora Turceasca are o istorie fascinanta si este considerata o comoara nationala in tara ei natala. Multi dintre proprietarii de pisici Angora Turceasca considera de asemenea acest animal o comoara nepretuita! Este recunoscuta in special pentru blana ei lunga, de culoare alba, fiind prima pisica cu par lung din istorie.

yyyy

Origine. Provenienta acestei rase nu este inca sigura, chiar daca documentele legale de prezenta ei s-au gasit de foarte multa vreme.La un moment dat aproape ca disparuse de pe continentul nostru, americanilor si englezilor revenindu-le dreptul renasterii si perfectionarii acestei rase de pisici pana la formele ei actuale.

 

Insusiri morfologice. Una dintre cele mai frumoase pisici cu parul lung, Angora turceasca castiga tot mai multi adepti, datorita calitatilor si insusirilor sale.

Distincta si eleganta prin miscarile sale, da impresia permant ca este pregatita sa pozeze.

Se caracterizeaza printr-un cap mai putin rotund si mai ingust comparativ cu al persanei, cu care eventual s-ar putea confunda, cu urechi bine proportionate, indepartate si cu varfurile ascutite.Ochii sunt mari, bine deschisi, expresivi, stralucitori si de culoare albastra, dar si alte nuante de culoare pot si admise.

 90169814_23ca24ff86

Corpul este robust, bine imbracat in musculatura, cu lungime usor superioara persanei, sprijinit pe membre scurte, dar robuste.Coada este lunga si subtire, bine imbracata in pilozitate.Corpul este acoperit de par fin, des si matasos, mai abundent in jurul gatului, abdomenului si al cozii.

 

Schimbarea parului este extrem de interesanta, manifestandu-se fenomenul de angorism, iar recresterea este mai abundenta la inceputul sezonului rece.Culoarea de baza este cea alba, dar sunt admise si alte culori, iar frumusetea acestor pisici nu scade cu nimic.

 

Caracter si comportament. Rasa blanda, afectuoasa, linistita si inteligenta, pe langa insusirile de exterior, face sa fie tot mai apreciata si cautata.Se remarca prin temperament, fiind un anumal ce prefera joaca in detrimentul odihnei, chiar si la varste inaintate.fa05bebad992c7f4980f99c138d10c03

 

Prefera spatii de mare confort si se multumeste sa ramana in zonele cu ambianta moale, decat sa se deplaseze afara, in curte sau in gradina.

Este totusi un animal mai sensibil si presupune o ingrijire mai atenta.In primul rand se va evita imbaierea, iar periatul zilnic cateva minute este strict necesar pentru mentinerea robei in conditii corespunzatoare.

 

 

Varietati. Asa cum am precizat anterior, culoarea de baza la aceasta rasa de pisici Angora neagra, albastra, bej etc.
Rasa Birmaneza

product_thumbj

Pisica birmaneza este originara din Burma(Birmania) aici fiind considerata ca fiind sacra un numar insemnat de ani.Pisica birmaneza este un animal care se preteaza usor vietii de apartament.

 

Caracteristica pisicii birmaneze este culoare crem ciocolatie a blanitei insa atentie, cand sunt pui dar mai ales cand sunt extrem de tinere (la varsta de cateva zile) sunt complet albi. Blanita spre deosebire de a pisicii siameze este ceva mai pufoasa. Ochii sunt intotdeauna rotunzi si albastri.

 too_shy_by_werol

In ceea ce priveste pisicile birmaneze este indicat sa fie hranite de doua ori pe zi dar si in cazul in care ar manca ceva mai mult tot nu este predispusa catre obezitate. Baie recomandam sa i se faca o data pe luna cu apa calduta si cu un sampon fie luat din pet-shop fie unul cu ph neutru utilizat pentru bebelusi.

 

Asadar daca doriti o companie selecta, gratioasa, nu foarte pretentioasa recomandam calduros pisica birmaneza.untitled

Pisica birmaneza este originara din Myanmar (fosta Birmania). Are blana de culoare alba sau crem, cu pete inchise la culoare, iar labutele sunt de culoare alba. Se aseamana foarte mult cu pisicile siameze. Pisicile birmaneze au parul semi-lung si ochii albastrii.
Birmanezele sunt foarte sociabile, aflandu-se mereu alaturi de oameni, fiind o buna companie pentru acestia, mai ales din cauza firii lor maleabile.

Sanatate.
Pisica birmaneza are o sanatate buna,si nu necesita o ingrijire speciala.Blana necesita are nevoie periodica de o periere blanda pentru a se mentine cat mai frumoasa si sanatoasa.

Speranta de viata: peste 15 ani.

 

Rasa British Shorthairadfg

British Shorthair are ca origine Marea Britanie iar anul de aparitie este 1871.

 

In anul 1950 vechile pisici British sunt incrucisate cu persanele astfel se obtine o noua rasa mai masiva,blanita ceva mai deasa,capul mai rotunjit.

 

Accepta cu usurinta prezenta altor animale,iubeste copiii,este extrem de curioasa,ii place sa exploreze noi locuri astfel este periculos sa fie lasata nesupraveheata existand pericolul de a se pierde.

 tte

Este o rasa predispusa la obezitate daca i se ofera hrana la discretie si nu daca este castrata conform multor opinii care sustin acest lucru.In ceea ce priveste ingrijirea nu este un animal absolut deloc pretentios la acest capitol,fiind suficienta grija pisicii pentru ea insasi si nimic mai mult.

 

 

Rasa Chartreux

90db64c803c5f8ce4c6409ce0bbcc776

Rasa Chartreux este originara din Turcia si Iran. Datorita conditiilor nefavoarabile din acele tinuturi aceasta rasa se evidentiaza prin blana lanoasa. Rasa ajunge in Franta cu ajutorul navelor care faceau comert in acele timpuri cu Orientul Mijlociu. In secolul XVI se intalneau pisici de culoare albastra pe teritoriul francez.

Numele acestei pisici de Chartreux apare in anul 1723 in Dictionarul Universal de Comert, de Istorie a Naturii si de Arte si Meserii al lui Savarry des Bruslons. Chartreux in limbaj obisnuit desemna o pisica cu par albastrui. In anul 1756  „pisica de Chartrux ” apare in opera naturalistului Buffon ca iconografie.

Astazi rasa Chartreux este foarte apreciata de catre europeni cat si de americani, ea reprezentand imaginea perfecta a pisicii domestice din Franta. Scriitorii din acele timpuri si-au adus contributia la notorietatea rasei. Numele rasei s-a inspirat de la lana de culoare gri care s-a importat din Spania si care se numea „pile des chartreux„.

 

Standardul Rasei Chartreux:

 

In cadrul acestei rase este prezent dimorfismul sexual mai precis masculii sunt de talie medie spre mare cu un corp musculos spre deosebire de femele care au trasaturi mai fine si sunt de talie mai mica, cu pieptul mai putin lat dar robuste.

Capul acestor pisici este in armonie cu, corpul cu urechi mijlocii si destul de apropiate cu un profil drept, fara stop cu un bot bine dezvoltat. Forma ochilor nu este prea rotunda si calitatea blanii este una aparte.

 

Cresterea rasei Chartreux:

 

Pisicile din aceasta rasa sunt calme si sociabile, apreciind mangaierile dar nesupotand constrangerile fizice. Pisica din rasa Chartreux se remarca cu un excelent instinct de vanator. Pui se pot naste cu unele urme tigrate, care dispar odata cu varsta de un an.Culoarea portocalie a ochilor se defineste odata cu varsta de 3-4 luni, inlocuind albastrul-gri, care este caracteristic pisoilor. Viata in aer liber, in special iarna accentueaza aspectul lanos al blanii.

ecdb4642af749a9fff6f58fd9ad98a75

Insusiri morfologice. Rasa robusta si puternica, se caracterizeaza printr-un cap relativ rotund, influentat si din cauza obrajilor de forma convexa.La nivelul capului intalnim urechile, de dimensiuni mijlocii, cu varfurile usor rotunjite si acoperite de un par foarte fin.Amplasate in partea superioara a capului, dar usor inainte, da impresia ca pisica este permanent pe receptie.Ochii sunt mari, rotunzi, expresivi, vioi si de culoare aramie sau portocalii.Maxilarele sunt foarte bine dezvoltate, iar buzele au culoarea neagra-carbunoasa.Varful botului si pernitele sunt albastrui spre gri.

 

Trunchiul este masiv cu pieptul larg, bine imbracat in musculatura, gatul relativ gros si puternic.Membrele au o lungime mijlocie, solide, cu musculatura ferma si labe puternice.Coada este proportionala, usor rotunjita si acoperita ci o blana identica cu cea de pe corp.

 

Cand se deplaseaza da impresia unui animal linistit, cu o forta deosebita si un cal desavarsit.Corpul este acoperit de un par scurt, des, fin si matasos, ceea ce-i confera animalului un aspect deosebit de placut.

 

Culoarea acestei rase poate cuprinde toate nuantele de albastru si gri, dar sunt preferate cele cu tonalitatea ardezie-deschisa.Nu se admite ca pe roba animalului sa intalnim tonalitati diferite sau dungi si pete de nici un fel.untitlefjli

 

Caracter si comportament . Aceasta pisica este poate cea mai potrivita pentru traiul in locuintele mici si spunem acest lucru din doua mari motive:

 

-este o pisica cu un comportament de exceptie, extrem de echilibrat si bland, o pisica foarte frumoasa care se adapteaza din mers cu modul de viata al familiei din care face parte.

 

-are o blana compacta, alcatuita din fire de par scurte ceea ce o recomanda inaintea multor rase pentru convietuirea cu copii in mod special.In consecinta nu aveti probleme legate de caderea parului cu aceasta minunata rasa.

 

Chartreaux este apreciata foarte mult datorita caracterului bland si docil, mersului linistit, odihnitor, cu deplasari sigure, fara zgomtote si foarte sociabila.

 

Pisici curajoase in lupta cu rozatoarele mari sau mici sunt foarte intreprinzatoare si nu sufera de foame daca sunt lasate libere.Animal inteligent si subtil, apreciaza cu mare acuratete caracterul stapanului, fara sa depaseasca anumite limite in comportamentul fata de acesta.

 

Este o rasa de o fidelitate fara egal, care poate refuza sa se hraneasca, pana la sacrificiu daca dintr-un motiv oarecare este despartita de stapan.Isi urmeaza stapanul la plimbare chiar si nechemata, posedand o maniera foarte originala de a privi lumea si oamenii care o inconjoara.

 

Cu toate acestea uneori fuge de acasa si se intoarce dupa o hoinareala de cateva zile, daca intre timp nu s-a intamplat nimic deosebit.

 

Se acomodeaza foarte usor la intretinerea in apartament, se imprieteneste repede cu cei care o inconjoara, dar solicita din partea stapanului sa-i acorde atentie si afectiune pentru ceea ce ea ofera.

 

Varietati.Cu toate ca este o rasa foarte veche, nu s-au admis in timp alte culori, decat cea clasica, dar totusi recent a aparut varietatea albastru-crem, ca rezultat al unor imperecheri intre chartreaux si Europeana crem.La aceasta varietate, culoarea nu mai este „uni”, ci bicolora, mai mult sau mai putin acceptata de crescatori.

 

Rasa Cornish Rex (rase de pisici exotice)

devon-rex-1-mic

Origine. Aceasta rasa, numita si pisica astrahan, este originara din Anglia, dar o forma asemanatoare a fost obtinuta sin in Franta, cu diferente morfologice care le situeaza pe pozitii de sine statatoare si cu standarde diferite.

 

Insusiri morfologice. La Rexul european, caracteristic este capul triunghiular, larg intre urechile bine dezvoltate si relativ inalte.Pe fata externa se poate observa un puf foarte fin, care acopera urechile.

 

Ochii bine dezvoltati, deschisi, de forma oblica, au o culoare vie galben-verzuie, in armonie cu corpul animalului.Gatul este lung si bine evidentiat.

Corpul are o dezvoltare medie, solid si bine imbracat in musculatura, fara a fi totusi gras, este longilin si cu perimetru relativ constant pe toata lungimea lui.

 

Membrele sunt potrivit de lungi, de forma ovala si fine, iar coada este lunga, tronconica, fina si acoperita de par.

Parul este matasos si des, bine ondulat, ceea ce-i da un aspect deosebit de interesant.Culorile sunt extrem de variate, atat uni- cat si bicolore.

 

Rexul englezesc, Cornish, se caracterizeaza printr-un corp solid, musculos, purtat de membre lungi si subtiri.Coada este lunga si subtire, acoperita de un par ondulat si des.

Capul este ceva mai ingust decat la Rexul european, cuneiform, cu un nas relativ lung si o barbie puternica.Fruntea este plata si pierduta.

Din profil, linia fronto-nazala este in cele mai multe cazuri dreapta.Urechile, prinse sus, sunt mari, largi la baza si rotunjite la varf, acoperite de un par foarte fin.cornish-4

 

Ochii, de forma ovala si de marime medie, sunt de culoare galbena-verzuie, de obiecei in ton cu roba animalului si foarte stralucitori.

Corpul este acoperit de par scurt si des, ondulat sau buclat, mai ales in partea dorsala, incat la prima vedere, ai impresia ca pisica a fost la coafor, de unde si denumirea rasei.

 

Caracter si comportament. Rexul se caracterizeaza prin inteligenta, docilitate, cochetarie si multa afectiune.Se acomodeaza usor cu copiii si rareori are un comportament nedorit.Solicita mult compania omului si prefera locurile unde gaseste o sursa de caldura, care reprezinta zonele ideale pentru ea.

 

Se deplaseaza cu multa usurinta si invata repede regulile casei, pe care le 1657tincalca extrem de rar.

Se ataseaza repede de stapanul sau, dar este foarte bun companion si pentru celelalte persoane din casa.Are marele avantaj ca nu ii pica parul.

 

Alimentatia trebuie sa fie bogata in grasimi si calorii pentru a compensa pierderea de caldura, datorita parului foarte scurt.Pisoii sunt foarte precoce si de mici se joaca cu multa placere, fiind totodata curiosi la tot ce se intampla in jurul lor.