15 Feb 2012

Ce nu stiai despre pisici?

Ce nu stiai despre pisici?

La origine, pisica vana in zori sau seara, fapt care a dus la dezvoltarea simturilor sale si la o perceptie a universului diferita de a oamenilor, care la un moment dat i-au atribuit chiar puteri supranaturale. Auzul pisicii este foarte sensibil la frecventele inalte, mergand pana la 30 000 Hz, in timp ce urechea umana este limitata la 20 000 Hz. Desi campul vizual al pisicii este, ca si auzul, mult mai larg decat cel uman, contrar unei credinte raspandite, pisica este incapabila de a vedea in intuneric deplin; totusi pisica are o vedere nocturna excelenta.
Cu toate acestea, pisicile vad doar doua culori: albastru si verde; ele disting foarte greu nuantele intre rosu si verde. Simtul mirosului la pisica este de patruzeci de ori mai dezvoltat decat al omului. De asemeni bine dezvoltat, simtul tactil permite pisicii sa-si utilizeze mustatile pentru a evita obstacolele in intuneric total, prin detectia variatiilor de presiune a aerului. Prezenta unui organ vestibular, si el deosebit de dezvoltat, ii confera pisicii simtul remarcabil al echilibrului, astfel explicandu-se facultatea ei de a se intoarce rapid in aer pentru a „cadea intotdeauna in picioare”Sursa: Revista Cafeneaua Sufletelor

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.